söndag 8 juli 2012

Korallfärgad scarf med stjärnor

Förra sommaren köpt jag ett så himla fint korallfärgat tyg som jag tänkte skulle passa utmärkt som sjal eller scarf. Tanken var att jag skulle trycka på den, men i väntan på tid/ork/lust/inspiration att ta tag i det snabbfållade jag kanterna och använde den som den var. Tyget var fyrkantigt vilket gjorde att "sjalen" egentligen blev lite väl kort när jag hade den runt halsen. Sen såg jag en bild på en superfin sjal från Levinsky och inspirerades att fixa till mitt tygstycke.
Först gjorde jag en stämpel av skumgummi. En tom snusdosa passade kanon att montera den på. :-) Jag blandade i ordning en färg som blev lite koralligt orange sådär. (Svårt att se hur färgen ser ut i verkligheten på fotona. Sedan stämplade jag helt enkelt hela tyget med stjärnor. Det tog sin lilla stund vill jag lova.
Sedan fick det hänga ute på balkongen och torka
Efter det strök jag på baksidan av tyget. Sedan vek jag det på mitten och klippt så att jag fick två lika dana rektanglar. Jag sydde ihop kortsidorna så att sjalen blev längre och smalare istället för fyrkantig. Sedan fållade jag kanterna med min "specialiga" pressarfot som gör smala tunna fållkanter. Int särskilt jämt blev det, men eftersom jag ändå kommer ha den knuten runt halsen och tyget är lit krinklat så gör det ingenting.
Jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med resultatet! Bilderna gör den inte helt rättvisa eftersom det ser ut som att stjärnorna nästan lyser orange, egentligen är de mycket mer subtila.

2 kommentarer:

  1. Vilka fina grejor du gjort. Du är ofattbart kreativ och produktiv, önskar jag hade hälften av det i mig. Mamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Fast det stämmer ju förstås inte riktigt. Du har ju alltid massa fyndiga och kreativa idéer både hemma, i trädgården och annat!

      Radera